Chillen in Chili! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Pim en Rens - WaarBenJij.nu Chillen in Chili! - Reisverslag uit Santiago de Chile, Chili van Pim en Rens - WaarBenJij.nu

Chillen in Chili!

Door: Pim en Rens

Blijf op de hoogte en volg Pim en Rens

26 September 2008 | Chili, Santiago de Chile

Hola gentes,
Na New York zijn we naar Santiago de Chile gevlogen en hebben daar een paar dagen doorgebracht . De hoofstad met 4.6 miljoen mensen is groot en natuurlijk niet te vergelijken met NY. Het hostel Casa Roja (met zorg uitgekozen) was oud, mooi en groot met zwembad, palmen en tafeltennistafel, ook altijd goed. Veel soorten nationaliteiten maar Duitsers en Aussies zijn veruit de grootste groep backpackers. Santiago ligt in een kom van het Andesgebergte, smog komt er vaak voor, ondanks de zonnige en warme lentedagen kan je op sommige dagen niet ver kijken. De hoge toppen van de Andes waren echter wel zichtbaar, de stad ligt daarom op een prachtige plek. Het is uitgestrekt, met een aantal leuke wijken die allemaal totaal anders zijn. Ons hostel lag in het meer paupere gedeelte, wijk bellavista was onze favoriet met veel gekleurde huizen, kraampjes, lekkere empanadas! en de grote markt met fruit en groente voor een paar centen. Veel avocados! Guacamole staat dan ook dagelijks op het menu en kilos sinaasappels, wat dat betreft een ideaal land voor Renske, maar ook voor Pim ondanks de weinige chinezen. De Chileense wijn is ook heerlijk, er gaan heel wat liters doorheen.
Het is soms oppassen voor de mensen die je willen helpen en dan gedichten aan willen smeren, maar dat krijg je al gauw in de gaten. Verder krijgen we heel wat leuke aanspraak want een superblonde en rooie zien ze hier toch maar zelden. Vooral oudere mensen groeten en vragen wat we van hun stad vinden en waar we vandaan komen. Ons spaans is daarom al aan het verbeteren en jezelf duidelijk maken is niet moeilijk meer. Toevallig hebben we de premier van Chili nog gespot bij een uitgebreide ontvangst voor de premier van Italie. Ook zijn we naar de Virgino de Chile gelopen, een religieuze plek waar de maagd van Chile op een heuvel midden in de stad staat en vanwaar je over de hele stad kan uitkijken.
Wat opvalt zijn de vele zwerfhonden die op de meest rare plekken liggen te slapen en achter auto´s aan rennen en de wirwar van elektriciteitsdraden waar als je niet oplet tegenaanloopt, onze haren zijn al meerdere keren de lucht in gegaan... Dit is vooral in Valpairiso waar we nu zijn.
Valpariso is de belangrijkste havenplaats van Chili, 150km ten noorden van Santiago en is gebouwd op de heuvels aan Pacific. Heel chaotisch, veel verkopers en marktjes en erg mooi door de kleine gekleurde huisjes die tegen de heuvels zijn gebouwd en waar je met liftjes heenmoet. Het zijn niet de meest moderne liften, er zijn 14 hangliften die omhoog gaan en de oudste daarvan is gebouwd in begin 1800, de laatste uit 1900 toen de stad werd getroffen door een aardbeving. Dit is nu nog steeds te zien aan gebouwen die nog niet zijn herbouwd.
Sommige liften kun je beter vermijden want die gaan naar favellas. Vanavond gaan we er een proberen want het uitzicht moet erg mooi zijn. Vandaag hebben we de dag doorgebracht met Jason, een Amerikaanse jongen die een goede plek wist om Chileense vis te eten. In een visrestaurant boven de vismarkt gegeten en het was echt een topmaaltijd. Vissoep met de meest mysterieuze soorten vissen, ongeveer een kilo in een kom.
Daarna zijn we doorgelopen naar Vina del Mar, dit ligt aan Valpariso vast. Hier hebben we pelikanen gespot en ons engels een beetje bijgespijkerd. Het hostel waar we nu zijn ligt in een levendige wijk met veel studenten, om de hoek zijn pubs en bars en de muziek is vaak live en echt goed. Het plan is om morgen naar een Nationaal park hier in de buurt te gaan waar we een goede top kunnen beklimmen en mogelijk kamperen is ons minitentje. En vervolgens naar het zuiden, Talca, om te gaan hiken en de wijnen daar te proeven en verder zien we wel waar het reizen ons brengt.
We hebben het in ieder geval heel erg naar onze zin! er staan foto´s op!
Hasta la vista!

• 26 September 2008 - 15:29

Kim:

Wauw, nog maar zo 'kort' weg en nu al zulke gave verhalen! Klinkt goed jongens, geniet ervan! X Kim

• 26 September 2008 - 15:51

Bernadette:

Ha Renkse en Pim,
    Wat een verhalen, nu al! Dat hiken klinkt heel erg gaaf! Ik ben jaloers!
    Hier in Nederland gaat alles zo zijn gangetje, geen spectaculair nieuws! Zondag weer wedstrijd, tot nu toe 1x gewonnen 1x verloren!
    Geniet ervan!
    X Bernadette

• 26 September 2008 - 15:57

Johan Somsen:

Hi Rens, wat een heerlijke verhalen...binnenkort moet ik ook maar weer eens de wereld gaan rondlopen..jullie inspireren me geweldig. Kijk goed uit, maar geniet met volle teugen. A.s. woensdag ga ik een paar dagen naar mijn dochter in Monaco, maar daarna pak ik mi n rugzak weer in en ga lopen...ik wacht weer met grote belangstelling op jullie volgende bericht.
    liefs en blijf voortdurend op je hoede,
    Johan

• 26 September 2008 - 16:11

Daan:

Klinkt goed P&R! Alvast veel plezier in jullie tentje toegewenst!

• 26 September 2008 - 16:46

Hilde:

Wat leuk weer een bericht en wat hebben jullie al veel beleefd! Ik ga eens even met Michel overleggen, twordt na 2 jaar werken tijd voor een (reis) sabatical...liefs, hilde

• 26 September 2008 - 17:38

Boot:

Ahhh wauw, klinkt goed. Evert-jan Visser zal blij zijn dat jullie de Chileense wijnindustrie spekken. En het eten van vis kan ik ook alleen maar goedkeuren. En Pim, ik heb je lustrumreis t-shirt van de prullenbak gered, hij ligt op de runstraat op je te wachten. Nieuwe besturen zijn altijd zo rigoreus in het opruimen van de vugskamer, wist je al dat ze zomaar de ov's hadden weggehaald? Ik heb mijn eerste guerilla actie gehouden door ze stiekem terug te hangen. Nou pimenrens, veel plezier nog de komende vele maanden!

• 26 September 2008 - 18:35

Kitty & Paula:

Klinkt allemaal toppiej! daar,,

the sky's the limit!

nog heel veel plezier!

groetjes van de hele fam,

• 26 September 2008 - 19:54

Jan En Betsy:

Lieve Pim en Renske,
    Leuk weer van die mooie verhalen van jullie te horen en fijn dat alles zo goed verloopt!We zijn wel een beetje jaloers!

Veel liefs, Paps en Mams

• 26 September 2008 - 21:30

Natasja:

Ha pim en renske,
    geweldig verhaaltje! Mooi dat het spaans praten jullie ook steeds beter af gaat. Ik kijk al weer uit naar het volgende verhaaltje. Geniet ervan
    liefs natas

• 27 September 2008 - 12:13

Annne:

Wat een heerlijk geografisch verhaal! Begin je eigen reisgids zou ik zeggen. Hij zou zeker goed verkopen! Ik heb afelopen week een betoog op mijn toets moeten schrijven voor Maartje over de 'blindness' van reisgidsen... :S
    Ach ja, dat was veel minder boeiend dan jullie verhaal... BLAAT!

Adios en geniet ervan lieverds!

• 27 September 2008 - 18:37

Everdien:

Hoi allebei,

Nou, niet verkeerd daar, zo te lezen.....de foto's geven een mooi beeld van wat jullie daar zien en doen. En zo'n "blonde en een rooie", tja, kan me voortslelen dat dat heel wat bekijks trekt!
    pas goed op jezelf en elkaar, en goede reis verder!

• 27 September 2008 - 21:57

Mariet:

Heeeey Rens en Pim! Echt leuk jullie verhalen en foto's, lees en bekijk ze met plezier! Echt te gek! En renssss....je bent ook bijna jarig!! Ga je daar iets spannends doen met je verjaardag? :) Tot snel! Liefs Mariet

• 28 September 2008 - 10:34

Marjo:

Holaaa gente!
    Leuk om te lezen dat het zo goed bevalt en dat 't spaans al zo goed gaat!
    En ben blij dat er zoveel sinaasappels zijn voor jou Rens ;), nog wel het allerbelangrijkte!
    tot het volgende verhaaltje,
    liefs

• 29 September 2008 - 01:08

Maud:

Wow klinkt allemaal geweldig! Ik ben blij Rens dat je fijn sinaasappels kunt eten! haha
    kus

• 29 September 2008 - 12:47

Kimmie Bangma:

Zo heerlijk om per dag te bekijken wat je nu weer eens gaat zien en ontdekken van een stad/de natuur. Heel wat anders dan het leventje hier waar je toch redelijk in het gereel zit. Gister weer gewonnen met hockey 2-0, dus de 6 punten zijn binnen. Tot next time! Liefs Kim

• 30 September 2008 - 20:08

Nick :

Hola muchacha!

Qué tal? Hoe gaat het daar! Nu ik die verhalen lees heb ik gewoon weer zin om terug te gaan richting latijns-Amerika!!

Disfrute y se cuiden!!!!!!
    (geniet en let op elkaar!!!!)

Groeten,

Nick V.

• 01 Oktober 2008 - 04:00

Milou:

Lieve reizigers,

Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te lezen en natuurlijk de foto's te zien voor verduidelijking! Jullie hebben de reiskribels helemaal te pakken zo te zien! Wat heerlijk! Ik weet helemaal hoe jullie je voelen! Op dit moment zit ik in Nieuw Mexico! Ik geniet nog steeds van alles wat ik hier doe! Lieve Rens, hoop dat we de komende tijd wat meer contact kunnen hebben! Lastig is dat helaas met niet overal mogelijkheden tot internet en ontzettend weinig tijd! Geniet van alles en elkaar! Zie leer en ontwikkel jezelf!

Liefs Milou

• 02 Oktober 2008 - 11:17

Carolijn:

Hey Rens! Gefeliciteerd met je verjaardag! Het is wel heel bijzonder om je verjaardag in Zuid-Amerika te vieren, ik denk dat je nog steeds in Chili zit, maar misschien zijn jullie al weer heel ergens anders! wie weet... maak er in ieder geval een topdag van, maar dat zal wel lukken. Ik kijk alweer uit naar het volgende reisverslag. Dikke kus Carolijn

• 02 Oktober 2008 - 19:02

Eline:

Heeey!!
    Late reactie, maar was ff de site vergeten (erg he ;)) Rensss geld inzamelen voor die hondjes! hihi doet me denken aan venazuela :D
    en: Gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd!!!!
    Geniet nog van je avond en
    hopelijk heb je een mooie dag gehad!
    Kuss!!!
    P.s. die vissoep lijkt me niet heel smakelijk.. ;)

• 05 Oktober 2008 - 17:34

Astrid:

Wat super gaaf om dit zo te lezen! Jaloers, jaloers! Heel veel plezier nog!! Ik wil meer verhalen lezen!
    xx

• 06 Oktober 2008 - 10:05

Co Van Velsen:

Hoi lui,
    Leuke verhalen! Veel reisplezier; blijf gezond!

Groet,

Co

• 06 Oktober 2008 - 16:41

Suus:

ik wacht op een nieuw verhaal!

• 07 Oktober 2008 - 17:15

Annne:

Ik ook... met smacht!

• 12 Oktober 2008 - 14:03

Nicolien:

Rens en Pim, wat een mooie verhalen! Degene die deze geweldige schrijfstijl heeft zou er iets mee moeten doen bij terugkomst!
    Lieve rens, veel plezier in jullie tentje, hoop dat ie bevalt!
    Liefs, Nicolien